THERESIENSTADT

DKK 395 /person - Minimum 5 personer
Facts & Historie 5.5 timer Dansk guide Hver dag mandag - lørdag

THERESIENSTADT

Et tragisk kapitel i Europas historie. Spændende tur til Theresienstadt med fokus på de danske jøder i Ghettoen, SS vagterne, Gestapofængelse, tjekkiske modstandfolk og transporterne fortalt af erfarne dansktalende guider med over 10 års guidning i Theresienstadt. Theresienstadt blev en af den mest tragiske kapitel i historien ikke kun for en hel by, men også for mange mange tusinde ofre og skæbner. Det var en del af Holocaust. Byen var en gammel fæstningsby, beliggende ca. 60 km nord for Prag, som under 2. verdenskrig, blev omdannet til en jødisk ghetto og kz-lejr. En lille fæstning i nærheden af byen blev overtaget af SS og Gestapo og brugt som polititisk fængsel. Første stop på turen er Nationalkirkegården hvor 10.000 mennesker ligger begravet. Derefter skal vi se det tidligere Gestapofængsel. Vi kommer ind i fangegårdene og barakkerne, hvor fangerne boede. Derefter går vi igennem en af de mange tunneller, videre op til henrettelsepladsen inden vi slutter rundvisningen i den sidste fangegård. Undervejs bliver der fortalt udførligt om vilkårene i fængslet, fangerne, flugtforsøg, SS fangevogterne og meget mere. Vi kører dernæst over til byen Theresienstadt, som blev en forfærdelig ghetto fra 1941–1945. Under krigen var ca. 155.000 mennesker interneret i Theresienstadt, og langt de fleste af disse blev transporteret til kz-lejrene i Polen, hvorfra de færreste vendte tilbage. Vi vil besøge Ghetto Museumet, hvor I vil se flere af de gribende tegninger og digte fra børnene i Ghetttoen, dernæst vil vi tage jer igennem byen, hvor vi bl.a vil se nogle af huse som de danske jøder boede i fra 1943-1945, høre om deres tanker, bekymringer, manglen på mad og frygt for transporterne. I byen var der interneret lidt under 500 danskere, der alle undgik at komme med transporterne til dødslejrene. Der døde 52 danskere i lejren af sygdom, mangel på medicin eller slet og ret af alderdom. På denne tur vil guiden fortælle om Røde Kors-besøget i lejren med danske repræsentanter og de hvide Røde Kors-busser som hentede de danske fanger inden afslutningen af 2. verdenskrig. Vi kommer også forbi togskinnerne, hvor de frygtelige transporter til dødslejrene afgik fra, ligesom vi ser krematoriet som SS byggede i 1942. Besøget i Theresienstadt kan være en meget stærk oplevelse, hvor krigens grusomheder bliver meget nærværende. Turen er både for voksne og for familier, indivuelle og grupper. Alle er velkommen. Minimum antal er 4 personer på turen.

Indhold i turen til Theresienstadt
  • Transport med chauffør og dansktalende guide på hele turen
  • 5.5 timers spændende bustur til Theresienstadt med dansk guide.
  • Besøg i den lille fæstning – Gestapofængslet.
  • Brochure med kort over Gestapofængslet.
  • Besøg på Ghetto Museumet i byen Theresienstadt.
  • Brochure med kort over den jødiske ghetto.
  • Besøg på krematoriet.
  • Entré til hele området.
Oplev Theresienstadt og Gestapofængslet
Lokal dansktalende guide

Lost in Translation? Ikke hos os, for vi taler mange sprog og frem for alt, så taler vi naturligvis dansk på alle vores ture.

Vi har de bedste guider

Med mere end 10 års erfaring som lokalt guidefirma i Prag, er der ingen som kender byen bedre end os.

Uforglemmelig oplevelser

Vi sælger ikke bare ture, men oplevelser og hos os er den personlige service altid i højsædet.

Sådan booker du

Brug formularen nedenfor og husk altid at oplyse start og slut dato samt tidspunkt.

Vi modtager herefter din booking. Vi gennemgår din forespørgsel og når vi har godkendt denne, modtager du en bekræftelse på e-mail fra os. Sammen med bekræftelsen fra os vil du også modtage en vejledning til betaling og andre praktiske informationer. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Hvis der er under 48 timer til turens start, så bedes I venligst kontakte os direkte på telefon +420 777 768 190

MØDESTED KRUDTTÅRNET

Mødestedet for denne guidet tur er Krudttårnet, som er en gammel middelalder port på grænsen til den gamle by. Vi starter turen ved standeruret ved Krudttårnet. Krudttårnet Prašná brána ligger på pladsen Naměstí Republiky bygget sammen med Folkes Hus, ca. 5 min. gang fra Prags kendte shopping center Palladium. Det er for enden af krydset af Na Příkopě og Hybernska lige over for Narodni Banka (Nationalbanken) og Hybernia Divadlo.

Har du spørgsmål, ris eller ros til os eller måske vil du bare gerne sige hej?
Der er lukket for kommentarer.